Definitie

Hoe werkt een incassobureau?

Als u een incassobureau inschakelt zullen zij vragen om het hele dossier aan hen over te maken. Indien het slechts om één of enkele kleine wanbetalers gaat zal een kopie van de facturen en factuurvoorwaarde volstaan. Mochten er al betalingen gebeurd zijn dan stopt u de bewijzen hiervan ook in het dossier.

lire plus »

Incasso: een handig lexicon

Als u geconfronteerd wordt met hardnekkige wanbetalers, kan het een goed idee zijn om een incassobureau, incasso advocaat of deurwaarder in te schakelen. Belangrijk hierbij is dat u uw dossier goed voorbereid, dat u zal u heel wat tijd besparen. En het helpt dan zeker om dezelfde taal te spreken als de incassospecialisten. Daarom verklaren we hier enkele veelvoorkomende vaktermen.

lire plus »

No Cure No Pay

Het Engelse ‘No Cure No Pay’ betekent ‘geen oplossing, geen betaling’. Kort uitgelegd: als een dienstverlener dit principe hanteert, moet u pas betalen als de dienst daadwerkelijk tot een goed einde is gebracht. Er is dan sprake van ‘resultaatverplichting’, en niet meer van ‘inspanningsverplichting’. Steeds meer incassobureaus hanteren het principe van No Cure No Pay.

lire plus »

Laat wanbetalers u het leven niet zuur maken

Hoe goed u uw klanten ook screent en hun kredietwaardigheid nagaat: vroeg of laat wordt u geconfronteerd met wanbetalers. Dan zult u aanmaningen sturen, bellen, mailen, een minnelijke schikking proberen te treffen, … Kortom: u stopt er veel tijd en energie in, en besteedt minder aandacht aan uw kernactiviteiten. Als de achterstallige facturen zich bovendien opstapelen, riskeert u zelf in de problemen te komen. Hoog tijd om actie te ondernemen, dus.

lire plus »

Wat doen factoring bedrijven voor u?

In een notendop: u kunt uw debiteurenportefeuille uitbesteden aan factoring bedrijven, en zij handelen alles af. Bovendien krijgt u meteen het verschuldigde bedrag uitbetaald, verminderd met de kosten van het factoring bedrijf. U verkoopt dus als het ware uw factuur.

lire plus »
Wij kunnen u helpen een dienstverlenern, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een incassobureau ?