Incassobureau of deurwaarder inschakelen?

Twijfelt u tussen het inschakelen van een incassobureau of een deurwaarder? Lees er hier meer over!

Iedere onderneming heeft er helaas mee te maken. Openstaande rekeningen die te laat of soms helemaal niet worden betaald door klanten. Dit kan leiden tot flink wat zorgen voor een onderneming.  De rekeningen die u als ondernemer moet betalen blijven ook gewoon binnenkomen. Na het sturen van herinneringen en soms zelfs aanmaningen verandert er vaak niets. Een frustrerend en enerverend proces. Hoog tijd om andere maatregelen te treffen.  De volgende stap is het inschakelen van een  incassobureau of deurwaarder.

Wat is een incassobureau

Dit is een partij die gespecialiseerd is in het innen van openstaande bedragen en schulden en kan worden ingeschakeld als de klant een factuur niet binnen de betalingstermijn betaald. Deze instantie stuurt uit hun naam een incassobericht waarin ook incassokosten zijn opgenomen. Hierdoor wordt het openstaande bedrag dus hoger voor de wanbetaler.  Tevens zal er zowel telefonisch als schriftelijk contact worden opgenomen om uw klant de mogelijkheid te geven het bedrag zo snel mogelijk te betalen of uit te leggen waarom de betaling nog steeds niet is gedaan. Uiteraard zal er een afspraak gemaakt worden wanneer het bedrag uiterlijk alsnog binnen dient te zijn voordat er andere dwangmiddelen zullen worden toegepast zoals bijvoorbeeld een nog hoger aanmaningsbedrag, het inschakelen van een deurwaarder of zelfs een rechter.

Wat is een deurwaarder

Een deurwaarder is de partij, die of direct door een bedrijf of door het bureau dat de incassering regelt, wordt ingeschakeld om de schuld te innen. Een deurwaarder heeft meer mogelijkheden tot zijn beschikking om het bedrag te innen. De zogenoemde dwangmiddelen zijn hogere incassokosten en een uiteindelijke beslaglegging op bijvoorbeeld loon, uitkering, inboedel of zelfs huis en andere zaken. Wel heeft de deurwaarder altijd een vonnis nodig van een rechter.

Voordelen van een vaste samenwerking in het incasso proces

Heeft u veel last van wanbetalers? Dan is het zeker en vast een heel goed idee om te gaan samenwerken met een gerenommeerd incassobureau. Door een intensieve samenwerking is de communicatie en gegevens stroom optimaal en bent u altijd op de hoogte van het incasso proces binnen uw bedrijf.  Natuurlijk is een vaste samenwerking ook financieel aantrekkelijk. Een vast contract zal uw organisatie een korting opleveren op de kosten van het incasseren.

Wij kunnen u helpen een dienstverlener, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een dienstverlner ?