Welke macht heeft een incassobureau?

Bedrijven die incassodiensten aanbieden, zijn geen ondernemingen van magiërs. Als het mogelijk was om wanbetalers met een vingerknip op andere gedachten te brengen, dan zou het probleem van onbetaalde facturen al lang uit de wereld geholpen zijn. Verwacht dus niet het onmogelijke van een incassobureau, maar onderschat hen ook zeker niet: deze mensen hebben er hun vak van gemaakt om uw facturen op tijd betaald te krijgen en beschikken over een uitgebreide kennis van zaken en vaak ook over een jarenlange ervaring. Ontdek hier hoe een incassobureau, al dan niet justitieel, mét resultaat verder kan gaan als u al het gevoel heeft alle hulpmiddelen opgebruikt te hebben!

Bedrijven die incassodiensten aanbieden, zijn geen ondernemingen van magiërs.  Als het mogelijk was om wanbetalers met een vingerknip op andere gedachten te brengen, dan zou het probleem van onbetaalde facturen al lang uit de wereld geholpen zijn. Verwacht dus niet het onmogelijke van een incassobureau, maar onderschat hen ook zeker niet: deze mensen hebben er hun vak van gemaakt om uw facturen op tijd betaald te krijgen en beschikken over een uitgebreide kennis van zaken en vaak ook over een jarenlange ervaring. Ontdek hier hoe een incassobureau, al dan niet justitieel, mét resultaat verder kan gaan als u al het gevoel heeft alle hulpmiddelen opgebruikt te hebben!

Hoe bereikt een incassobureau zijn doel?

Wist u dat …
Openstaande schulden bij een klant laten vorderen door een incassobureau niet per se betekent dat u deze klant ook zult verliezen? Mits een diplomatische aanpak behoudt u uw klant, maar nu wel als correcte betaler!

Heel vaak zijn wanbetalers niet van slechte wil, maar zitten ze gewoon in een financieel moeilijke positie die het hen onmogelijk maakt om op dat bepaalde moment aan de aan hen gestelde factuur te voldoen. Wanneer zij dan op de juiste manier benaderd worden én er hen een uitweg wordt geboden, bv. in de vorm van een realistisch afbetalingsplan, grijpen ze die kans maar al te graag. U moet een (justitieel) incassobureau dus niet zien als een agressieve instantie die in uw plaats uw klanten bedreigt, maar eerder als een soort bemiddelende tussenpartij die zowel voor u als voor uw klant de beste oplossing zoekt.

De voordelen van een efficiënte maar minder agressieve aanpak

In principe hebben incassobureaus geen gerechtelijke macht. Dit betekent dat zelfs een justitieel bureau op zich niet het recht heeft om de schuld onmiddellijk terug te vorderen bij uw klant, zoals bijvoorbeeld een deurwaarder dat wel kan. Dit is niet zozeer een beperking maar wel een pluspunt!

Uw klant zal zich immers minder snel in het nauw gedreven voelen en meer geneigd zijn tot het ingaan op een minnelijke schikking, waar uiteindelijk beide partijen het meest baat bij hebben.

Hoe verloopt de samenwerking met een incassobureau?

Het is belangrijk om goede afspraken te maken met uw incassobureau. Zullen zij vanaf nu alle contacten met de klant voor hun rekening nemen? Op welke basis wordt u gebriefd over de stand van de zaken? Welke vergoeding betaalt u uit als het doel eenmaal bereikt is? Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende bureau’s en vind zo met een minimum aan moeite uw ideale partner om uw klantenbestand efficiënt van wanbetalers te zuiveren!

Wij kunnen u helpen een dienstverlener, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een dienstverlner ?