Hoe en wanneer een deurwaarder inschakelen?

Een deurwaarder inschakelen voor het innen van schulden is een grote maar soms ook noodzakelijke stap. Lees er meer over in deze gids en vraag kosteloos offertes aan!

Als u als bedrijf veelvuldig te maken krijgt met ernstige wanbetalers, kunt u overwegen om een deurwaarder in te schakelen om de verschuldigde bedragen alsnog te kunnen innen. Dit is echter een grote stap en één die bij voorkeur te vermijden is wanneer er andere regelingen tot overeenkomst getroffen kunnen worden. Ontdek hier alternatieven voor de samenwerking met een deurwaarder en lees ook waar u rekening mee dient te houden indien het uiteindelijk toch zo ver zou moeten komen dat u de hulp van een deurwaarder moet inroepen!

Incasso: vaak een goed alternatief voor het inschakelen van een deurwaarder

Incassobureaus hebben hetzelfde doel als deurwaarders: ervoor zorgen dat uw klant zijn openstaande schulden zo snel mogelijk inlost. Alleen gaan incassokantoren minder agressief te werk, waardoor u een stuk meer kans heeft om een goede verstandhouding met uw klanten te behouden en waardoor de toekomstige samenwerking niet in gevaar komt. In tegenstelling tot een deurwaarder kan een incassokantoor de klant niet verplichten om de schuld onmiddellijk in te lossen, maar stelt hij in plaats daarvoor een afbetalingsplan voor aan de klant. Deze laatste zal zich daardoor in een minder moeilijk parket bevinden en dit ongetwijfeld ook appreciëren als alternatief voor de agressieve aanpak waarbij onmiddellijk een deurwaarder ingeschakeld wordt.

Wanneer schakel ik best een deurwaarder in?

Wanneer pogingen tot minnelijke schikking toch mislukken en de klant een hardnekkig wanbetaler blijkt te zijn, kan de hulp van een deurwaarder een uitweg bieden. Zeker als de achterstallige schuld grote bedragen betreft die ook de financiële positie van uw eigen bedrijf in gevaar brengen, loont het om voor de directe aanpak te gaan en slechte betalers te tonen dat het u wel gelijk menens is. Bovendien heeft een deurwaarder wel gerechtelijke macht, waardoor u uiteindelijk het verschuldigde bedrag met grotere zekerheid terug zult zien.

Wat zijn de voor- en nadelen van het inschakelen van een deurwaarder?

Het is algemeen genomen aan te raden om eerst de zachtere aanpak te kiezen en een incassobureau in te schakelen om niet alle bruggen op te blazen in de relatie met uw klant, maar het valt anderzijds uiteraard ook niet te ontkennen dat u met een deurwaarder waarschijnlijk sneller uw doel zult bereiken.

Wij kunnen u helpen een dienstverlener, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een dienstverlner ?