Incasso: “No cure, no pay”, voor uw veiligheid

Als het u kan helpen om de achterstallige schulden sneller terug te krijgen of überhaupt ooit betaald te krijgen van uw klanten, dan is het wellicht een verstandig idee om met een incassobureau in zee te gaan. Maar wat als ook zij geen vat hebben op de wanbetalers binnen uw klantenbestand: bent u dan zomaar uw geld kwijt aan deze dienstverlening zonder resultaat? Gelukkig niet, dankzij het “No cure, no pay”-principe dat vele incassobureau’s hanteren. No cure, no pay: u heeft niets te verliezen

Als het u kan helpen om de achterstallige schulden sneller terug te krijgen of überhaupt ooit betaald te krijgen van uw klanten, dan is het wellicht een verstandig idee om met een incassobureau in zee te gaan. Maar wat als ook zij geen vat hebben op de wanbetalers binnen uw klantenbestand: bent u dan zomaar uw geld kwijt aan deze dienstverlening zonder resultaat? Gelukkig niet, dankzij het “No cure, no pay”-principe dat vele incassobureau’s hanteren.

No cure, no pay: u heeft niets te verliezen

Dit principe houdt concreet in dat de dienstverlener (in dit geval het incassobureau) alleen een vergoeding vraagt als het gewenste resultaat daadwerkelijk bereikt werd (in dit geval dat de wanbetaler in kwestie zijn achterstallige schuld ingelost heeft).  Als u dus zo’n bureau onder de arm neemt en beide partijen stemmen in met een no cure, no pay-overeenkomst, dan betekent dit een garantie op de belofte dat u geen enkel financieel risico zult lopen tijdens deze samenwerking.

Hoe groot is de kans op resultaat bij een incassobureau?

Als u dus goede afspraken maakt met uw incassobureau, is de kans dat u zult betalen voor verwachtingen die nooit werkelijkheid werden dus onbestaande. U zult dus geen geld verspillen. Maar hoe zit het met tijdverspilling? Met andere woorden:  u hebt dan wel de garantie dat u uw broek niet zult scheuren aan de hele zaak, maar hebt u ook de garantie op resultaat? Het antwoord op die vraag is logisch: een absolute belofte kan u nooit geboden worden, maar het spreekt voor zich dat u met professionals met een uitgebreide expertise en de nodige kennis van zaken (o.a. op juridisch vlak) al heel wat verder zult geraken dan wanneer u zelf pogingen onderneemt.

Hoe gaat een incassobureau te werk?

U kampt met wanbetalers in uw klantenbestand? Dan wilt u uiteraard zo snel mogelijk paal en perk stellen aan dergelijke praktijken. Maar dat betekent niet dat u deze klanten ook helemaal kwijt wilt! Het grote voordeel van een incassobureau ten opzichte van een deurwaarder is dat die eerste een stuk minder agressief, maar wel doelgericht en efficiënt te werk gaan. Het resultaat? U slaagt er tegelijk in om uw facturen op tijd betaald te krijgen én verliest de klant in kwestie niet aan de concurrentie!

Wij kunnen u helpen een dienstverlener, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een dienstverlner ?