Het voordeel van de angst voor een gerechtsdeurwaarder

Een gerechtsdeurwaarder aan de deur krijgen is nooit leuk en brengt heel wat mensen serieus van hun stuk. Dit is vooral een gevoel dat men nog steeds heeft van vroeger. Iemand die vroeger een gerechtsdeurwaarder over de vloer kreeg schaamde zich zodanig omdat dit meestal te maken had met onbetaalde schulden. Vroeger kenden mensen mekaar ook veel beter en werd er al snel doorverteld dat iemand een gerechtsdeurwaarder over de vloer had gehad. De schrik zat er dus goed in.

Een gerechtsdeurwaarder aan de deur krijgen is nooit leuk en brengt heel wat mensen serieus van hun stuk. Dit is vooral een gevoel dat men nog steeds heeft van vroeger. Iemand die vroeger een gerechtsdeurwaarder over de vloer kreeg schaamde zich zodanig omdat dit meestal te maken had met onbetaalde schulden.  Vroeger kenden mensen mekaar ook veel beter en werd er al snel doorverteld dat iemand een gerechtsdeurwaarder over de vloer had gehad. De schrik zat er dus goed in.

Openstaande schulden

Als u omgaat met particuliere klanten, dan zal u ongetwijfeld weten dat men veel gevallen heeft waarin de facturen niet betaald worden. Als u werkt met een incassobureau, dan worden deze schulden geïnd door hen en bent u van die rompslomp af. Vaak werken soortgelijke incassobureaus samen met een gerechtsdeurwaarder, die dan in verdere fases, wanneer er niet betaald wordt, het geld zal gaan opeisen. Vooraleer dit door een gerechtsdeurwaarder gedaan wordt moet er echter een hele weg afgelegd worden. Men kan namelijk niet zomaar aan iemand zijn deur gaan staan en eisen dat zij een factuur betalen. Een gerechtsdeurwaarder komt er eigenlijk meestal in de finale fase aan te pas, wanneer er geen enkele andere manier van onderhandelen meer mogelijk is.

De gevallen stijgen

Hoewel niet iedere zaakvoerder er happig op is om een deurwaarder naar zijn klanten te sturen, blijft het een situatie die meer en meer voorkomt. Men heeft na verloop van tijd zodanig veel onbetaalde facturen, dat men niet anders kan dan hier echt kordaat en strikt in op te treden.  Want het is een feit dat uw eigen zaak uiteindelijk kan failliet  gaan door al die slechte betalers. Ook voor u zal het moeilijk worden om uw leveranciers te kunnen betalen en als leveranciers geen geld meer krijgen, dan volgen er ook geen leveringen meer.  Dit is het ergste dat uw zaak kan overkomen want de werking van uw zaak zal in het gedrang komen als leveranciers u niet meer willen bevoorraden. Het advies dat dus meer en meer gegeven wordt is zo vlug mogelijk reageren. U kan reageren door een gerechtsdeurwaarder aan te stellen of u kan naast een gerechtsdeurwaarder ook een incassobureau inschakelen.  Vele mensen willen aan het achterna gaan van hun niet betaalde facturen eigenlijk totaal geen geld spenderen maar door het stijgende aantal gevallen lijken velen toch overtuigd dat ze er niet langer onderuit kunnen. Ze schakelen uiteindelijk dus toch een gerechtsdeurwaarder of een incassobureau in en in sommige gevallen helpt een brief al zonder dat men effectief tot dagvaarding of zo moet overgaan. De gerechtsdeurwaarder heeft nog altijd het schrikeffect en dit zit er bij vele mensen nog goed in.

Hebt u ook een groot aantal openstaande facturen en hebt u zelf te weinig tijd om u zich hier op toe te leggen? Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvende informatie en offertes aan en zie het geld opnieuw binnenstromen!

Wij kunnen u helpen een dienstverlener, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een dienstverlner ?