Debiteurenbeheer

Maak werk van het debiteurenbeheer binnen uw bedrijf want u zou niet de eerste zaak zijn die failliet gaat door het te lang laten openstaan van onbetaalde facturen. Voor een efficiënt debiteurenbeheer dient u te letten op volgende zaken:

Maak werk van het debiteurenbeheer binnen uw bedrijf want u zou niet de eerste zaak zijn die failliet gaat door het te lang laten openstaan van onbetaalde facturen. Voor een efficiënt debiteurenbeheer dient u te letten op volgende zaken:
-Maak uw facturen op tijd. Zorg dat uw klant geen weken op een factuur moet wachten want dan verliest u uw geloofwaardigheid en denk hij misschien dat hij ook weken kan wachten vooraleer openstaande facturen te betalen.
-Vermeld duidelijke betalingsvoorwaarden op uw facturen. Neem ze op in uw algemene voorwaarden en voeg ze toe aan uw factuur. Zeker bij grote betalingen.
-Als de betalingstermijn overschreden is , dan moet u niet te lang wachten vooraleer contact op te nemen met de wanbetaler. Vaak is een vriendelijk telefoontje voldoende om erachter te komen waarom een bepaalde factuur nog niet betaald is. Soms kan het zijn dat een factuur domweg verloren is gegaan.
-Neem uw debiteurenbeheer serieus. Wacht niet te lang om klanten aan te spreken , om een schuldvordering uit te vaardigen,… Na het telefoontje met de wanbetaler , komt de schriftelijke aanmaning tot betaling.
-Durf mensen onder druk te zetten. U hebt recht op dat geld en uw voorwaarden werden ondertekend. Aarzel niet en bedenk dat uw bedrijf niet kan overleven op klanten die niet betalen. U kan bijvoorbeeld een volgende levering aan een wanbetaler uitstellen tot hij de vorige factuur wel heeft betaald.
Indien u bovenstaande principes volgt, komt u al een heel eind.

Incassobedrijf

Wanneer op mondelinge en schriftelijke aanmaningen geen betaling volgt dan is er meer aan de hand dan een verloren factuur of een trage betaler. Op dat moment dient u over te gaan tot actie en het debiteurenbeheer voor een deel uit handen te geven, afhankelijk van de gekozen formule. Een incassobedrijf aanstellen kan dan soelaas bieden. Zodra u heeft gekozen uit één van de vele incasso bedrijven in België en hen een opdracht hebt gegeven , zullen zij in actie schieten. Er zal een proces starten van intensief contact met de debiteur in schriftelijke en telefonische vorm. Zo kunt u vaak al de meeste onbetaalde facturen innen.

Incasso advocaat

Een ander optie om uw debiteurenbeheer rendabel te maken is het inschakelen van een incasso advocaat. Een incasso advocaat heeft in tegenstelling tot een ‘gewoon’ incasso bedrijf het recht en de mogelijkheid om beslag te laten leggen op de inboedel of banktegoeden van de schuldenaar. Om dat te doen heeft hij wel een toestemming nodig van een rechter. Incasso advocaten kunnen u helpen bij het alsnog betaald krijgen van uw openstaande facturen. Twijfel niet langer en vraag vandaag nog uw offerte aan!

Onbetaalde facturen innen

Onbetaalde facturen innen is niet altijd even gemakkelijk. Wanneer u zelf al enkel aanmaningen heeft gestuurd naar de wanbetaler dan is de tijd aangebroken om actie te ondernemen en iemand aan te stellen om erachter aan te gaan. Incasso diensten zullen altijd eerst trachten met de schuldenaar een minnelijke oplossing te bereiken voor de openstaande facturen. In de praktijk zijn zij echter vrij om te doen en te laten wat ze willen om de facturen alsnog betaald te krijgen. Hoe dan ook, zij zullen er alles aan doen om uw factuur betaald te krijgen. Twijfel dus niet langer en vraag hier uw offerte aan.

Wij kunnen u helpen een dienstverlener, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een dienstverlner ?