No Cure No Pay

Het Engelse ‘No Cure No Pay’ betekent 'geen oplossing, geen betaling'. Kort uitgelegd: als een dienstverlener dit principe hanteert, moet u pas betalen als de dienst daadwerkelijk tot een goed einde is gebracht. Er is dan sprake van ‘resultaatverplichting’, en niet meer van ‘inspanningsverplichting’. Steeds meer incassobureaus hanteren het principe van No Cure No Pay.

Het Engelse ‘No Cure No Pay’ betekent ‘geen oplossing, geen betaling’. Kort uitgelegd: als een dienstverlener dit principe hanteert, moet u pas betalen als de dienst daadwerkelijk tot een goed einde is gebracht. Er is dan sprake van ‘resultaatverplichting’, en niet meer van ‘inspanningsverplichting’. Steeds meer incassobureaus hanteren het principe van No Cure No Pay.

Als u een incassobureau inschakelt met een No Cure No Pay garantie, hoeft u geen incassokosten te betalen als het bureau uw onbetaalde facturen niet heeft kunnen innen.

Waar haalt een incassobureau zijn winst?

Het is een mooi principe voor u, No Cure No Pay. Maar hoe verdient een incassobureau dan wel zijn kost? Het houdt een percentage in op de door hen geïnde facturen. Dit percentage kan sterk uiteenlopen, en zorgt ervoor dat het incassobureau het onderste uit de kan haalt om uw onbetaalde facturen te innen.

No Cure No Pay, maar wel geringe dossierkosten

Let wel: No Cure No Pay betekent niet dat u niks moet betalen. Er kunnen extra kosten bijkomen. Zo zijn er de dossierkosten wanneer de incassering mislukt als de debiteur bijvoorbeeld failliet gaat of onvindbaar is. Die kosten zijn doorgaans vrij laag.

Hoe dan ook: maak altijd duidelijke afspraken voor u een incassobureau inschakelt. No Cure No Pay of niet.

Wij kunnen u helpen een dienstverlener, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een dienstverlner ?